Múzeumfalu mindig

Dátum: 2013-01-14

Mit együnk, ha hideg van?

Egy szelet foszlós kalács, egy bögre tea s egy csipet néprajz!
Ingyenes előadássorozat a Sóstói Múzeumfaluban
 
A Múzeumfalu Baráti Körének szervezésében egy igazán kacér előadássorozattal pezsdítjük fel az előttünk álló hónapokat! Vendégelőadóink három, a megszokottól merőben eltérő prezentációval érkeznek falucskánkba. Érzékszerveink elbűvölése garantált! Az sem kizárt, hogy olykor belepirulunk…
Az „okítást” vendéglátással párosítjuk Újlétai magtárunkban: foszlós kaláccsal és egy bögre forró teával is megkínáljuk a hozzánk betérőket. Az pedig csak hab a tortán, hogy az előadássorozat ingyenesen látogatható!
 
Mesék Berecz Andrástól - Január 31-én (csütörtökön) 18 órától 
 
Berecz András „inkább felnőttekhez szóló dalokat, meséket” hoz magtárunkba. A népi mesélő bohókás életének minden időszakában akadt valami furcsaság: volt segédmunkás, erdőművelő és még ki tudja hányféle foglalkozást űzött. Egész életében dalokat, meséket, tréfákat gyűjtött. Világutazó, tanár, aki napjainkban műfordítással is kacérkodik. 
 
„A dunyha alatt…” - Február 23-án (szombaton) 17 órától
 
Dr. Vajda Mária hazánkban és a nagyvilágban is méltán ismert, elismert néprajzkutató. A régmúlt idők szerelmi életének szakértője, a népi erotika nagy ismerője. Szakember és művészlélek. Előadásában kendőzetlenül, kokett módon szól a paraszti erotika rejtelmeiről, a dunyha alatti pásztorórákról. Mindezt szigorúan csak a 18 éven felüli hallgatóságnak!
 
Huszárok viselt dolgai - Március 16-án (szombaton) 17 órától
 
Dr. Bene János történész a Magyar Huszár Alapítvány titkára, a nyírségi huszárság szakavatott ismerője, az Országzászló téri huszár szobor felállításának protezsálója egy igen kényes témáról, a huszárok mindennapjairól beszél majd. A kártyaforgatás, párbaj, nőcsábászat és szabados életvitel velejáróiról. Csakis arról, ami kimaradt a történelemkönyvekből! 
 
A Múzeumfalu Baráti Körének évkezdő előadássorozatára szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt. Teszünk róla, hogy az érett hallgatóság délutánjait kellőképpen felforrósítsuk!