Egyre jobban, egyre feljebb

Dátum: 2012-12-17

Amikor azon sápítozunk, hogy a meglehetősen busásan megfizetett – nyugati – sztárfutballisták szezononként hetven-nyolcan mérkőzésen lépnek pályára, ugyanakkor mások is rendesen gyűrik az ipart. Az NRK élvonalbeli női röplabdacsapatának akad olyan tagja, aki a szeptember elején kezdődött évadban – a korosztályos bevetésekkel együtt – már a negyvenötödik összecsapását tudta le vasárnap! Na és az idénynek még a felénél sem tartunk…

Ehhez még annyit, a nyírségiek pénteken hazai közegben, majd vasárnap Veszprémben tették a dolgukat, vagyis alig negyvennyolc óra leforgása alatt két meccset teljesítettek. Nem mellékesen mindkettőt megnyerték, így az esztendő utolsó bajnoki sikerével felnyomultak a tabella negyedik helyére.
 
– Nem szabad, hogy megtévesszen minket az előkelő pozíció, annál is inkább, mivel van még négy meccs az alapszakaszból, mindenesetre reális esélyt teremtettünk magunknak ahhoz, hogy a legjobb nyolc között zárjunk – jelezte Balázs István, az NRK edzője, hogy nem gyújtottak örömtüzeket. – Ezt nagyban segítette a hét végén megszerzett hat pont: mindkét mérkőzésen, a Kaposvár, majd a Veszprém ellen apró megingásoktól eltekintve irányítottuk a játékot, és jó csapatmunkával, néhány kiemelkedő egyéni produkcióval valósítottuk meg elképzelésünket, Ilyés Bettina pénteki harminckét pontja önmagáért beszél, míg vasárnap centereink, Erdősné, Roma Flóra tűntek ki, illetve Hengsperger Anna a szezon legjobb ütőteljesítményét mutatta.
Balázs István a terhelés mértékéről is értekezett.
 
– Ha ezek a játékosok ebből, a sportból élnének, napi kétszer tudnának edzeni, akkor indokolt lenne a sorozatos péntek, vasárnapi meccsprogram. Miután azonban Magyarországon csak két-három klub dolgozik profinak nevezhető körülmények között, a többiek tanulás, netán munka mellett röplabdáznak, véleményem szerint a jelenlegi lebonyolítási forma főképpen középiskolásokra ró óriási terhet. Ebben mi bőven érdekeltek vagyunk, így csak a dicséret hangján szólhatok a lányokról. Arról, hogy a kezdeti nehézségeket követően kiegyenesedtünk, és kedvező helyzetből várhatjuk a hátralévő mérkőzéseket. Bár szerdán vár még ránk egy kupavisszavágó, ettől függetlenül azt hiszem számunkra véget ért a naptári esztendő.