Pálinka ünnep a Korzó mellett

Dátum: 2012-11-06

November 15-18-a között Nyíregyházán, a Korzó Bevásárlóközpont melletti szabad területen első alkalommal szervezik a Pálinka és Forró Ízek Kavalkádját, hagyományteremtő elgondolással, amely a rendezők szándéka szerint a tél elő egyik népszerű és hangulatos rendezvénye lesz a Nyírség fővárosában. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a magyar eredetvédett pálinkák közül három is megtalálható, a szabolcsi almapálinka, a szatmári szilvapálinka valamint az újfehértói fürtös meggypálinka.

Ezeket a nemes párlatokat valamint további 30 fajta hungaricum pálinkát kívánják bemutatni az ország szinte minden részéből érkező pálinka főzdék Nyíregyháza belvárosában november 15-18-a között naponta 16-24 óra között. A Pálinka és Forrók Ízek Kavalkádjának mottója: „ízlelgessünk minőségi, gyümölcsből főzött pálinkákat!” E szlogen jegyében 4 napon keresztül 10 kiváló pálinkafőzde minőségi termékeit mutatják be, oly módon, hogy lehetőség szerint egy szép keresztmetszetet kapjanak a pálinkakedvelők Magyarország leghíresebb főzdéinek kínálatából.

És hogy ne csak a pálinkakedvelők érezhessék magukat kitűntetve, az ünnepi kavalkádból nem hiányozhatnak a különböző ízesítésű forralt borok, a különleges finom kávék, teák, a különféle zamatú forró csokik, grogok, puncsok, a forró krém levesek valamint a hagyományos szabolcsi, szatmári gasztronómiai ínyencségek sem.