Tánc a gyermekekért

Dátum: 2012-09-13

"Tánc a gyermekekért" Kulturális Táncszínházi Bérletprogram!

Az Everdance Táncszínház a Váci Mihály Kulturális Központtal karöltve, egy olyan bérletsorozattal kívánja meglepni a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei általános iskolák és középiskolás diákokat, valamint a nyíregyházi óvodásokat, amilyenre eddig Nyíregyháza történetében még nem került sor. "A tanév első felében Októbertől - Decemberig két ismert mesedarab a "Ludas Matyi", és az "Aladdin", valamint a nyáron telt ház előtt debütált saját darabunk a "Dance Peron, Avagy az állomás Ritmusa" című előadásaink kerülnek bemutatásra.
 
A 45 perces gyerekdarabok ugyanazzal a látvánnyal, és humorral próbálják a gyerekekkel megszerettetni a magyar autentikus néptánc szépségét, amivel eddig is nagy sikereket értünk el. Igazán gyerek közelivé adaptáljuk a darabokat, rengeteg tánccal. Megtisztelő, és külön öröm számunkra, hogy Kelet- Magyarországon Táncszínházként először nekünk adatik meg a lehetőség, hogy bérletes előadásokat csináljunk a gyerekeknek. Ebben külön köszönet a Kulturális Központnak a rugalmas együttműködésért." Mesélte Takács Péter, és Majoros Angéla a társulat két vezetője.  
 
A Középiskolásokat sem hagyják ki a bérletprogramból, hiszen nekik nem a 45 perces, hanem a nyáron bemutatott 2 x 45 perces Dance Peron-t mutatja be a társulat. Külön érdekesség, hogy az imént említett darabban, szerepet kapott a Csillag Születikből megismert Mr. Joe is, akivel hosszú távú együttműködést kötött a társulat. Így a táncok mellé, egy fantasztikus hangot is kapnak a gyerekek.