A sör és a rock ünnepe

Dátum: 2012-09-04

A sör és a rock ünnepe Nyíregyházán

A Magyar Dal Fővárosa egyéves születésnapja tiszteletére ismét lesz Nyíregyházi Söröző, ahol közel 100 fajta különleges nedűt kóstolhatnak a látogatók, akik nyíregyházi rock zenekarok koncertjét is meghallgathatják szeptember 6-9-e között a Korzó Bevásárlóközpont szabad területén. A rendezvény kiemelt partnere a Belga Sörök Háza, amely elsősorban a meggyes söreivel hódít. A cseh sörimádók tobzódhatnak majd, hiszen 10 ottani gyár kínálata sorakozik fel a 4 nap során.

Nem marad el a sorból az egyetlen nyíregyházi sörfőzde, a Kurbely sem, amely Classgold néven évek óta főzi finom sörét. Az úgynevezett kézműves sörfőzdék is felvonulnak, ők leginkább az ízesített söreikkel érkeznek. A sörkedvelők közel 100 fajta finomabbnál finomabb nedűk között választatnak, amelyek mellé olyan gasztronómiai különlegességek is társulnak, mint a fatüzelésű kemencében sült kenyérlángos, vagy a krumplilángos, illetve a sörlepény. A söröket 100, 250 és 400 forintos úgynevezett Sörtallér ellenében lehet megvásárolni mind a négy napon 16 órától 24 óráig.

Mindegyik napon színpadi produkciók is lesznek, szeptember 6-án a programot a Szabolcs Tánccentrum latin, standard és show tánc műsora nyitja, közreműködnek a Szabolcs Alapfokú Táncművészeti Iskola Mini Manók csoportja, az Európa Bajnok Ifjúsági Lány Formációs Csoportja, valamint a Szabolcs Diáksport Egyesület versenytáncosai, majd a Menta Projekt zenél. Szeptember 7-én ismét a Szabolcs Tánccentrum kezdi a műsort, majd a színészek csapata, a Műsuck, utána a Roxan, szeptember 8-án a Full Contact és a Nap együttes muzsikál. Szeptember 9-én ünnepli Nyíregyháza a Magyar Dal Fővárosa egyéves születésnapját, ebből az alkalomból színesebb lesz a színpadi produkció, hiszen 16 órától fellép a Club Jafi, a The Resistance, a Hang-Szín Tanoda, a Cool Rock Band és western táncosok is szórakoztatják a nagyérdeműt. A Nyíregyházi Söröző mindegyik napján sörivó versenyt szerveznek, amelyre a helyszínen lehet jelentkezni.