Gasztronómiai Fesztivál újra!

Dátum: 2012-07-19

Céhek, Megyék, Emberek 
Gasztronómiai és Helyi értékek fesztiválja vol 2. 

A tavalyi évben megrendezett Ízek, Megyék, Emberek Gasztronómiai Fesztivál folytatásaként, 2012. július 21-22-én kerül megrendezésre a nagyszabású fesztivál, ahol ismételten bemutatkozik Szabolcs-Szatmár-Bereg megye gasztronómiájával, pálinkáival és helyben termelt értékeivel. A Nyíregyháza Sóstógyógyfürdőn, a Blaha Lujza sétányon megszervezett Céhek, Megyék, Emberek fesztivál Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kiemelkedő értékeit vonultatja fel, amelyek büszkeségünk forrásává váltak az elmúlt évtizedekben. A megye eredetvédett pálinkái nemzetünk kiemelkedő közkincse, a nyolc magyarországi eredetvédett pálinkából hármat ez a vidék ad a világnak. A Sóstói tavon megnyíló Pálinkasziget jelképezi a megyei pálinkamanufaktúrák egységét, a teljes kínálatot, amelyre az itt élő emberek büszkék lehetnek. A helyi céhek és vállalatok „made in” megyei termékekkel mutatkoznak be. Régi mesterségeket elevenítünk fel, ami az itt élő emberek identitását erősítik. A fesztiválon, az Ízek Sétányán, a látogatók végig kóstolhatják Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét, amely méltán híres és sokszínű gasztronómiai kultúrájáról. 
A látogatók a pálinka különlegességeket, illetve a tájjellegű ételeket kóstolójegy vásárlásával ízlelhetik meg.
 
A színpadon a megye kiemelkedő kortárs zenekarai a modern művészet képviselői, hagyományainkat éltetik tovább a mai kor emberének. Köztük szerepel a Madaras zenekar, a Makrohang, a Pila Acoustic, a Hétfő Este Blues Band, a Mystical Plants, az Óperentzia és nem utolsó sorban a nagy népszerűségnek örvendő Talamba ütőegyüttes.
 
A rendezvény második napján a színpad a táncé, a 22 fellépő közül mindenki megyei kötődésű. A táncnap fővédnökei a 4 for Dance és az Everdance. 
Megnyitja kapuit a Lego Palota gyermekmegőrző és játszóháza, amely egész nap várja a gyerekeket. 
A fesztivál szombat reggel 10.00 órától vasárnap délutánig várja a látogatókat. A jókedv és az ízletes ételfelhozatal idén is garantált.