Az Aqua SE Nagykállóba teszi át székhelyét

Dátum: 2012-06-18

Egy lég befuvásos sátor, ezen megy a vita, jobban mondva, hogy hol épüljön fel. Az Aqua Se döntése alapján ez Nagykállóban valósul meg. Rendes Sándor a Nyíregyháza MJV Önkormányzatának sajtószóvivője közleménye szerint az egyesület annak ellenére döntött így hogy a Sóstógyógyfürdők Zrt.-től minden szakmai segítséget megkapott, valamint, a program megvalósításához az általuk kért önerőt, az önkormányzat illetékes bizottságának februári döntése nyomán 2 millió forintot Nyíregyháza Önkormányzata vállalta, és június 6-án az egyesület számlájára át is utalta.

A sátor költsége összesen 40 millió forint lenne, amelyre pályázott adott be az Aqua Se vízilabda egyesület a Magyar Vízilabda Szövetséghez, ám a fejlesztéshez szükséges önrész nem áll rendelkezésre mely hozzávetőleg 13 millió forint, s a tavaly nyár óta tartó egyeztetések ellenére idén májusban kiderült, hogy a jelen gazdasági helyzetben a nyíregyházi önkormányzat sem tudja biztosítani ezt az összeget. . A döntésről az AQUA SE a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.-t és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatát kedden tájékoztatta, ugyanezen a napon az alábbi levélben összegezte az álláspontját, majd szerdán a Várostól június 07-én kapott 3.000.000,- Ft-ot visszautalta.
 
A nyíregyházi parkfürdőben, ahol az Aqua SE vízilabda csapat az edzéseit és meccseit rendezte 4 éve lebontották le a sátrat a fürdő fejlesztése miatt. Nyáron nem is jelentene problémát, hogy a szabad ég alatt kell játszani és edzeni, ám a hideg időszakban az Arany János Gimnázium medencéjében kényszerül az edzéseket megtartani az egyesület. A két medencét az egyesület nem ingyen használja, komoly összeget fizet ezért az iskolának, valamint a Sóstó Gyógyfürdők Zrt.-nek.
 
A nagykállói önkormányzat szerződésben vállalta a sátorfedéshez szükséges 13.786.380,- Ft biztosítását 2012.06.30-ig, és további 2.373.782,- Ft-ot ad ez év őszéig. Nagykálló az elmúlt három évben az AQUA SE bentlakásos edzőtáborához a strand használatát ingyen biztosította. Ezzel már akkor bizonyította, hogy tényleg elkötelezett és támogatja a vízilabdát – áll Szakács Roland közleményében.
 
forrás: www.nagykallo.hu