Lezárják fél Budapestet

Dátum: 2012-04-23

 

Már tegnap lezárták az V. kerületi Szabadság tér volt MTV székház előtti részét, mivel a filmesek mától ott forgatnak. Ettől megváltozik a Szabadság tér Vécsey utca és Széchenyi utca közötti szakasz úgy, hogy az egyirányú Vécsey utca forgalmi iránya megváltozik, ami a mélygarázs forgalmát azonban nem érinti.
Ma és kedden a VII. kerületi Vörösmarty utca, Király utca és Wesselényi utca közötti szakaszán, valamint a Jósika utca, Csengery utca és Izabella utca közötti szakaszán lesz forgatás, így a környék ennek megfelelően mindkét nap 6 – 20 óra között le lesz zárva a forgalom elől. Csak ha ott laktok, mehettek arra gyalogosan, a helyszínt biztosító kísérettel. Ebben az időszakban az autósok számára a megállás is tilos lesz ezen a területen.
 
Az érintett útszakaszok a következők:
Csengery utca Jósika utca és Dob utca közötti szakasza
Vörösmarty utca Király utca és Wesselényi utca közötti szakasza,
Jósika utca Csengery utca és Izabella utca közötti szakasza,
Dob utca Csengery utca és Izabella utca közötti szakasza
A Wesselényi utcát, illetve az Izabella utcát érintő felvételek idején a közúti forgalom legfeljebb 5 percre leállhat.
A 74-es troli Vörösmarty utcai megállóhelye a forgatás ideje alatt 30 méterrel előbbre kerül.
 
2012. április 29-én (vasárnap) a VI. kerületi Városligeti fasorban folytatódik a forgatás, így azt már előző este, 18 órakor lezárják. A felvételek idején a Dózsa György úton néhány perces forgalom megállítások várhatóak.
 
Érintett terület:
Városligeti fasor városközpont irányú szervizútjának Dózsa György út és Bajza utca közötti szakasza, a forgatáshoz szükséges technikai berendezések számára az 56-osok terén a Benczúr utca és a Városligeti fasor közötti területen mintegy 300 m2.
A legnagyobb forgalomkorlátozásra 2012. május 3-án (csütörtökön) számíthattok, így ez a terület 2012. május 3-án, csütörtökön este 20 órától 2012. május 4-én, pénteken reggel 6 óráig teljesen le lesz zárva.
 
Érintett terület:
Bajcsy-Zsilinszky út Arany János utca és Andrássy út közötti szakasza, Révay utca, Lázár utca, Ó utca Ó utca 9. és Bajcsy-Zsilinszky utca közötti szakasza, Bajcsy-Zsilinszky köz, Révay köz, Káldy Gyula utca Andrássy út és Révay utca közötti szakasza és a Dobó utca.
A forgatási területre csak az ott lakó gyalogos és kerékpáros forgalom juthat be, a helyszínt biztosító kísérettel. Az érintett területeken május 2-án 6 órától megállási tilalom lesz érvényben, május 3-án 16 órától pedig a Bajcsy-Zsilinszky úton a szélső sávot érintve számíthattok forgalomkorlátozásra.
Itt elterelik a forgalmat a Podmaniczky utca – Nagymező utca – Kálmán Imre utca csomópontban, dél felől az Andrássy út – József Attila utca csomópontban, ahol a jelzőlámpák is sárga villogó módban jeleznek majd, de rendőri segítségre számíthattok. A Nagymező utca Mozsár utca és Andrássy út közötti szakaszán átmenetileg feloldják a behajtási korlátozást, de ez már nem érinti a Szent István tér megközelítését, miközben a kihajtás ideiglenesen a Hercegprímás utcán keresztül történik.
 
A forgatás ideje alatt a 109-es autóbuszok terelőútvonalon közlekednek, Óbuda, Bogdáni út felé a Károly körút – Andrássy út – Oktogon – Teréz körút útvonalon, így nem érintik az Arany János utca és a Podmaniczky utca megállókat. Kőbánya-alsó vasútállomás felé a Podmaniczky utca – Nagymező utca – Andrássy út – Károly körút útvonalat használják, szintén kihagyva az Arany János utca és Podmaniczky utca megállókat. Az erre közlekedő éjszakai járatok ugyancsak ezen az útvonalon tesznek kerülőt.
 
A forgatás május 5-6 hétvégéjén a Szépművészeti Múzeumot érinti, de a technikai eszközök tárolása miatt lezárják az Állatkerti körút Gundel Károly út és Hősök tere közötti szakaszának a múzeumhoz közelebbi oldalát is. Ez azonban a közösségi közlekedés járatait már nem érinti.
Május 6-14 között ismét az V. kerületben, a Szabadság téren, a volt MTV székház előtt forgatnak, ezért az ottani területet ismét lezárják. A változás a maival megegyező lesz. Május 8-án, kedden 6-20 között a XIV. kerületben az 56-osok tere, a Damjanich utca és Dembinszky utca közötti szakaszon forgatnak, de megállni már előző nap sem lehet. A forgatás ideje alatt a Dózsa György út forgalmában legfeljebb 5 perces korlátozások lehetségesek.
 
A forgatás ideje alatt a 75-ös és 79-es trolibuszok a Váci út és a Jászai Mari tér irányába terelő útvonalon, a Hermina úton keresztül közlekednek. A 74-es trolibuszok forgalmát a forgatás ideje alatt néhány percre leállíthatják, ezt az időt a járművek a lezáráshoz legközelebbi megállóhelyen töltik el.
 
A filmben Moszkvának adunk helyszíneket, de a szemfülesek így is felismerik majd a budapesti utcarészleteket.
 
Forrás: http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/