Kocsis Tibor az élre tört

Dátum: 2012-02-02

„Ahogy a civil életben, úgy a zenei pályán sem könnyű az érvényesülés. Nekem is végig kellett járnom egy rögös utat, énekeltem garázs-zenekarokban, s léptem fel kis klubokban tíz és húsz ember előtt is.”  Nyilatkozta Kocsis Tibor, az X-Faktor televíziós tehetségkutató verseny 2011-es szériájának győztese, aki úgy érzi, hogy az eltökéltség és a tehetség mindig is megvolt benne, csupán egy kis dolog hiányzott ahhoz, hogy be tudjon robbanni a könnyűzenei életbe. Ezt a hiányzó pluszt kapta meg az X-Faktortól. 

- Folyamatos küzdelem volt az életem, állandóan próbálkoztam - folytatta az énekes. - Ebből a közönség a négy évvel ezelőtti szereplésemet ismerheti a Csillag születik című műsorból, ami egy komolyabb lépcsőfok volt, s viszonylag nagy sikert is aratott. Kevesen tudják ugyanakkor, hogy a zene folyamatosan jelen volt az életemben. Voltak próbálkozásaim zenekarokkal, de lehetőséget arra, hogy a szélesebb közönség is megismerkedjen munkámmal, produkcióimmal, csak most kaptam. A zene tehát mindig jelen volt az életemben, csak eddig nem az töltötte ki a nagyobb részt. Miután én is pénzből élek, muszáj volt civil foglalkozást is űznöm. A diploma megszerzése után rendezvényszervezőként dolgoztam, Kecskeméten, az ottani művelődési központban, tehát mondhatni, hogy egy átlagos ember átlagos hétköznapi életét éltem. 
 
- Sokan azt gondolják, hogy ma az érvényesülés egyetlen útja a televízió, ám ez nem így van - folytatta. - A televízió a populáris könnyűzenei vonalat részesíti előnyben, de van ezen túl is élet. Ugyanakkor a műsor széles zenei spektrumot fogott át, nagyon jó karakterek bukkantak fel. Utalnék Baricz Gergőre, aki egy rétegzenei irányzatot, egy alternatívabb vonalat képvisel, s valószínűleg meg is marad ezen a vonalon. 
Kocsis Tibor a tervezett nagylemez kapcsán elmondta, azt a kiadó is, illetve személyesen ő is szeretné még a tavasz folyamán megjelentetni. Az albumon szereplő dalok közel állnak majd ahhoz a zenei világhoz, amelyet a műsorban is képviselt, tehát lírai hangvételű lesz, hiszen a nézők elsősorban azt kedvelték meg tőle, ugyanakkor szeretne modern, fiatalos, lendületes számokat is. Inkább az európai vonal, a brit stílus áll hozzá közelebb, az amerikai irányzatot nem kedveli annyira. 
 
- Évekkel ezelőtt írtam néhány saját dalt, illetve most is motoszkálnak ötletek a fejemben, ezért az alkotói munkába, a dalszerzés folyamatába is szeretnék mindenképpen belefolyni - tette még hozzá az énekes. - Most áll össze az a csapat, amely a segítségemre lesz, hiszen egy jó lemez megalkotásához szükség van profikra, akiknek a zeneszerzés a vénájukban van. 
Az album elkészítésében a műsorbéli mentora, az Amerikai Egyesület Államokba visszatért Malek Miklós is segítségére lesz az énekesnek. Ugyan a távolság miatt most nem tudnak naponta találkozni, de tartják a kapcsolatot. Négy hónapot dolgoztak együtt, Malek Miklós jól ismeri Tibor zenei világát, személyiségét, pontosan tisztában van azzal, hogy milyen stílus áll jól az énekesnek. Emellett a stúdiómunkálatok során is feltétlenül számít rá.